HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2008. 04. 20.

háromszázadik poszt. a nép ünnepel.

még kicsit visszacsatolnék az előzőekre: a hétvégén hazai meccsünk volt a tébányával, és újfent tapasztalhattuk, hogy a magyar labdarúgó szövetség még mindig féltő szándékkal óvja a mérkőzéseire kilátogatók lelki világát.

az alábbi molinók ugyanis nem kerülhettek be a stadion területére, gyaníthatóan azért, mert gyűlöletet keltenek, uszítanak, sőt, a sorok között még zsidóznak is.

a rend kedvéért álljon itt mind a három kiírás, ami levitte a lécet a cenzúránál:

egyik.

másik.

harmadik.

23:20 - guLi

komment

2008. 04. 15.

no, akkor take two.

dühből akartam megírni ezt a második részt, mert a tegnap(előtt) esti híradásokban látottak úgy felbasztak, hogy még, csak aztán végül nem maradt rá időm. úgyhogy most, lehiggadva, szépen.

mivel a kékek verziója olyan távol áll a valóságtól, mint ide verpelét, valamint mert vizuálisan egyszerűbb magyarázni, mint bötűvel, ezért összedobtam egy "mi is történt a tír-diósgyőr meccs után?" fedőnevű flash opuszt. ni.

 

a fentiek ismeretében érdemes kielemezni a mégfentebb linkelt retekklubbos hírt: a bevezető után ugye egyből szembesülhetünk a drága kékek által nyilvánosságra hozott felvétellel, amin szerintük jól látható, amint többszáz diósgyőri 22 rendőrre támad. namost a vak is jól látja, hogy a robotzsaruk sokkal többen vannak, mint 22, másrészről meg nagyon kedélyesen sétálgatnak a hátsó traktusban, és az első vonalban lévők sem élethalálharcot vívnak épp. tisztán kivehető az a jelenet, ami az általam készített animáció 8-as pontján zajlik, magyarán az esztelen fújkálás és ütlegelés.

az megint más kérdés, hogy miért csak ezt a videót hozták nyilvánosságra (hangsáv nélkül, teszemhozzá), amikor az ottlétem alatt legalább négy kézikamerás droidot figyeltem meg. de meg is válaszolom: azért, mert ezen látszik a legkevesebb abból, amit műveltek. ez a felvétel ugyanis a műveleti területen kívülről készült. ennyit a hiteles, objektív rendőrségi felvételekről.

---

a mai nap két nyílt levél is napvilágot látott az ügyben. az egyiket a dlbke elnöke, a másikat pedig dr. mátyás imre, egyetemi adjunktus írta. remekül vannak bennük megfogalmazva a balhét körülvevő tények, és ha ezekhez még hozzávesszük a draskovicshoz forduló képviselőnket, akkor már van remény arra, hogy ezek a mocskok nem tusolják el ezt is.

máig nem derült fény arra sem például, hogy a koponyacsonttörést szenvedett srác - akit mellesleg mellettem vittek el a lelátó tetején vérző fejjel - hogyan szerezhetett két, egyenként 8-10 centis, hosszanti, vékony sebet. merthogy ilyet gumibottal nem lehet csinálni, az ziher. nyilván nem viperával estek neki, hiszen az be van tiltva a rendőrségnél. ugye, tisztelt testület?

aztán az elítéltek. műanyagszék dobálásáért, söröspohár elhajításáért 30, 40, illetve 50 napos elzárás. tessék már megmondani, hogy az október 23-i tévészékház ostrom után, és az azt követő balhékban is hasonló büntetési tételek voltak? igen? nyilván ott is söröspoharakat dobáltak. meg is gyulladtak a levegőben, mert azok olyanok.

végezetül belinkelnék két, szerintem perdöntő felvételt, ami az animációm 6-os, illetve 7-es pontját mutatja. különös, hogy erről sem került ki rendőrségi felvétel.



cops make good targets.

22:59 - guLi

komment

2008. 04. 14.

focis, huligános, rendbontós, balhés poszt lesz, meneküljön, aki nem bírja.

szóval az országos médiumok közül szombaton és vasárnap többen megjelentek olyan szentenciák, miszerint a nyíregyháza-diósgyőr labdarúgó magyar bajnokin a vendégszurkolók petárdákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, aminek következtében a rendőrök könnygázt vetettek be, vagy esetleg olyanok, mint "a mérkőzés végezetével a vendégszurkoló táborból mintegy 150-200 személy támadólag indult a kordonnál rájuk vigyázó 22 rendőr felé, [ezért] a rendőrök saját testi épségük védelmében kénytelenek voltak gázsprayt és gumibotot használni".

előbbi a köztévé által szugerált zanza, utóbbi pedig a rendőrség hivatalos közleménye.

tegyük akkor most tisztába a dolgokat. én ott voltam.

a dolog kezdődött ott, ahol három éve újpesten abbamaradt. magyarán a szurkolók szándékosan lassú beléptetésével. mert bár a kapunál tíz-tizenöt szekuriti működött, ők mind bújbújzöldág-formációt vettek fel, a kábé nyolcszáz-ezer szurkolót pedig egyesével (!) egy kétméter (!) széles kapun engedték be. a szélességnek még lesz szerepe.

a mérkőzés első gólja is tanulságos, és mutatja az ősi tirpák gerincességet: az egyik szpari játékos földön maradt egy ütközés után, a diósgyőr természetesen kirúgja oldalra a labdát, hogy lehessen ápolni. a szabolcsi alakulat azonban nem engedi ki a labdát, megindul vele, és egy teljesen álló vendégvédelemnek lő gólt. itt páraknál elszakadt a cérna.

berepült a rekortánra pár petárda és piró, valamint páran a kerítésekre mászva adtak hangot nemtetszésüknek. itt tűntek fel először aktívan a robotzsaruk, akik bájos természetességgel kínálták meg cségázzal az első sorokat. balhé a meccs végéig nem történt ezután, esemény annál több.

mint mondjuk az, hogy szabadrúgással jön a diósgyőr, a labda mögé egy szerb (trbović), valamint egy szerb-bosnyák (kamber) áll. a bíró közli (magyarul), hogy a sípszó után kell elrúgni a labdát. ilyenkor általában gesztikulálni is szokás ezt, hogy az esetleg magyarul nem értők is tisztában legyenek a bírói kívánsággal. ez bizonyára elmaradt, a bosnyák fiunk elrúgta a labdát, kapott érte egy sárgát. nem sokkal később egy hasonlóért mégegyet, mehetett zuhanyozni, mi meg majd' egy óráig tíz emberrel.

a fordulásig esett még egy hazai gól, majd a békés félidő után tíz emberrel is beszorította a diósgyőr a szparit, ami meg is mutatkozott egy homma-gólban. a végén majdnem sikerült elhozni egy pontot - csakúgy, mint három éve, amikor szintén tíz emberrel lett 2:2 -, végül aztán ez elmaradt.

a tirpák vendéglátás aztán abban is megnyilvánult, hogy először a teljes stadionnak kellett kiürülnie, hogy mi, a vendégsereg, elhagyhassuk azt. bájos, szívélyes. mellesleg tovább ünnepeltük a sajátjainkat, mint a nyíregyiek a győzőt, de aki olvasta a debreceni kupaelődöntős posztomat, az nem lepődik már ezen meg.

a mérkőzés után történtek viszont sokkal bővebb elemzésért kiáltanak.

olyannyira, hogy dr. varga lászló, országgyűlési képviselő a következő szösszenetet juttatta el ma délután a megyei hírportálnak:

"Április 12-én Nyíregyháza - Diósgyőr NB I-es labdarúgó-mérkőzést játszottak a szabolcsi megyeszékhelyen. A mérkőzés után a sporttelep területén több alkalommal is rendőri intézkedésre került sor a vendégszurkolókkal szemben.

A mérkőzésen én is részt vettem szurkolóként
és a rendőrség hivatalos álláspontja ellenére kétségeim támadtak egyes rendőri intézkedések szakszerűségét illetően. Mindezen okok miatt a keddi napon írásbeli kérdést fogok intézni Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez."

közben más helyről is megindultak a feljelentések.

szóval folytköv.

20:08 - guLi

komment

süti beállítások módosítása