HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2008. 09. 09.

felsőoktatás is a rotting corpse.

szóval a nőm nyáron felbontotta a jogviszonyát a gabozsvári egyetemmel, ugyanis kiszivárgott, hogy a szak, amin végezne, meg fog szűnni, persze fű alatt. májustól kezdve próbálta elintézni, hogy a tárgyait átszámítsák, így az új sulijában (mint később kiderült, egerben) nem kell majd elölről kezdenie a tanulást. hovatovább, erre az átszámítási lehetőségre (is) épül a kreditrendszer maga.

bár egerbe át is jelentkezhetett volna, mégis inkább felvételizett a nőm, hiszen ha felvételizik, biztosan bejut, az átjelentkezést meg a tanévkezdés előtt egy héttel bírálják el, így csak akkor derült volna ki, átmegy-e, avagy marad. maradni nem akart semmiképp, így felvételizett. szakonként három rugóért...

augusztusban értesül a nőm a sikeres felvételijéről. hó közepén lekirándul nyíregyházáról kaposvárra, hogy elhozza a papírokat. ott szembesül a varázslatos adminisztrációval, miszerint májustól augusztusig nem voltak képesek megcsinálni egy egynapos munkát, hogy ugyanmár írassák alá a tanszékvezetőkkel a tematikákat. a nőm véres verejtékkel elérte, hogy saját maga, ott, helyben megcsinálhassa, ami az adminpicsának három hónap alatt nem sikerült. a kirándulás cirka nyolc ropiba kóstált, ugyanakkor egyes papírokat csak postán küldött el a kaposvári adminos - késve.

szeptember elején a nőmmel közlik, hogy hiába élnek hárman egy keresetből, laknak 120 kilométerre egertől, valamint hiába volt 4,58 és 4,68 az előző két félévének átlaga, helyhiány miatt nem kaphat kollégiumot. megpróbálja a fellebbezést.

múlt szerdán volt a beiratkozás. az első sokk: nem kezdhet másodéven, évet nem ugorhat, csak egyes tárgyakat beszámítanak. második sokk: fellebbezés elutasítva ugyanazon okból, mint a hivatalos kérelem. ezután három napig minden nap hajnalban sárgabusszal miskolcról egerbe, albérletkeresés egy héttel tanévkezdés előtt, "szabadidőben" egy frissen induló ruhakölcsönző kipofozása, amit a nagybátyja indít el egerben, este vissza miskolcra albérleteket kutatni, majd aludni.

aztán megindult a tárgyfelvétel. mint később kiderült, a korábban végzetteknek előjoguk van a tárgyfelvételre, tehát ők hamarabb foglalhatják el a férőhelyeket. ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy aki az előző félévekben bukott egy tárgyból, az előbb foglalhatja el a helyeket, míg az elsősöknek már nem jut. a nőm szembesül a harmadik sokkal, ami a neptun (csak egy mellékszál: amikor én panaszkodtam, hogy szar, lassú, win3.1-re optimalizált fos a neptununk, még nem tudtam az egriről. befogom a pofám innentől). napok alatt nem lehet bejelentkezni, majd amikor igen, minden hely betelt. azoké a tárgyaké is, amik kötelezőek a nőm szakán, elsőéven. ilyenkor jönne be a HÖKös a képbe, hogy intézze a bővítést, az elsősöknek azonban az "oldd meg magadnak, bazmeg" mondat jut. százvalahány elsősnek. a TO-n a nagypofájú, flegma gecik közlik a nőmmel: nem bővítenek, mert nem lehet. így például - megnéztem - nem bővítettek egy 70 fős kollokviumos tárgyat. döfi.

és itt jött be a negyedik sokk, miszerint elsőéven kezd, elvesztette a plusz 2 félév lehetőségét, ami minden alapképzésben résztvevőnek jár. ha nem tudja felvenni a kötelező tárgyait, és nem is számítják be az eddigieket, akár egy évet is csúszhat, nem tud dolgozni, nem tudja fizetni az albit, és a végén még költségtérítésbe is átcsúszhat.

danitól idéznék akkor most:

alja egy geci világban kell élnünk, tibor!

20:25 - guLi

komment

süti beállítások módosítása