HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2009. 03. 21.

a mezsgye.

most egy olyan kifejezés úszkál bennem, hogyaszongya: két világ határán.

próbálom megfejteni.

volt már róla szó korábban is, hogy azzal, hogy a mi korosztályunk így, a nyolcvanas évek közepén, vagy a vége felé kívánkozott a napvilágra, két, egymástól olyannyira gyökeresen különböző korszak átmenetét éltük meg, hogy csuda. szerintem a többségünk még fel sem fogta ennek a jelentőségét.

példuál én már tudom, mi a divx, a hd, a blu-ray, meg mondjuk a torrent, de az én kölkeimnek már fogalmuk se lesz róla, milyen az, amikor a többórás, égett porszagú, elmélyült falnézés után az ember kezét megsüti a diavetítő. vagy hogy milyen íze van a kópé szaláminak. a tettye sajtnak. hogy milyen fejjel lefelé csüngni a gömbmászóka tetejéről. vagy ha már a pubertás feszeget: micsoda öröm megtalálni egy köteg ökm-et, vagy egy stóc jugoszláv erotika magazint a szekrény legalján.

a gőgös és kétségbeesett nosztalgia segélykiáltásai lennének ezek? lehet. abban sem vagyok biztos, hogy a fentiek mással is hasonló intezitással történtek meg. bennem mindig volt egy hit, hogy minden frissen megérett generáció érez valami tisztelettel vegyes visszarévedést, egy érteni vágyást a felnőttebbek letűnt érájába. hogy milyen lehet egy kétszáz lelkes mátrai faluban lakni a hatvanas években, vagy a már lassan negyven éve megszűnt miskolci négyes villamossal felmenni a tatárdombra...

meglátni, hogy a történelemnek nem csak vihara volt. fuvallata is.

kevés a bizodalmam, hogy a maiak is meglátják.


the sides.

22:02 - guLi

komment

2009. 03. 19.

a kohn-perem.

rég volt már zene.

 

 

megj.: a középen látható kapucnis fiatalember maga jákob, a testet öltött neurózis.

várjuk, várjuk.


enterrement of an idol.

13:38 - guLi

komment

2009. 03. 17.

a tetéző.

"» Nem lehet megoldani az AIDS okozta problémákat óvszerek osztogatásával. Sőt, ez még súlyosbítja is a gondokat « - állította a katolikus egyházfő útban Kamerun felé, a repülőgépen tartott sajtótájékoztatóján. A pápa hozzátette: a betegség megfékezését az emberek » spirituális újjáéledése « tehetné lehetővé.

A Vatikán hivatalos álláspontja szerint az AIDS elleni küzdelem legjobb módja a szexuális érintkezéstől való tartózkodás."


köszönjük benedek, leülhetsz, egyes.

13:25 - guLi

komment

2009. 03. 17.

a porbléma.

nyugatos. vagy keletes.

a vita itt bontakozott ki, érdemes a kommentek tüzetes átvizslatása. különösen erre hívnám fel tisztelt férfitársaim figyelmét, szerintem mindannyian átéltünk már ilyesmit.

a vígyelésük alatti heveny röhögések közepette jókat nosztalgiáztam a régi jó bláthys reggelekre, amikor is jól átbeszéltük az előző esti/aznap reggeli szarások élményeit, az állagtól kezdve, a szagokon át, a formáig bezárólag mindent.

de most tényleg, ez máshol nem így folyt?

 

deep, deep, deep.

00:19 - guLi

komment

süti beállítások módosítása