HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2009. 09. 27.

fincsi mi?

 

pár gondolatot fűznék ehhez a csodás egyiptomi estéhez.

taktika. egervári híres, jónevű edző, aki már tucatszor bizonyította, milyen hatékonyan tud begyakorolt taktikákat, korábban működő játékrendszereket széjjelkúrni. ezt a képességét eddig jobbára bohócligás csapatoknál kamatoztatta (lásd a győri faszrajzolós esetet), szövetségi edzőként pedig a 4-4-2 felállást húzza most rá egy olyan csapatra, amire ez a szisztéma eddig egyáltalán nem volt jellemző.

németh krisztián. én elhiszem, hogy kurva tehetséges, nyilván nem véletlenül volt a 'pool felnőttjeinél, és nem véletlenül parádézik az aek-nál, de amit ma foci címén művelt, az népsportos berkekben lelombozónak, jómagam nyelvén pedig híg fosnak nevezendő: másodpercekig volt képes a labdatartásra, már ha egyáltalán tudta fogadni a passzokat, legalább ötször-hatszor pattant méterekre tőle a labda. a tizenhatoson belül próbálta párszor eljátszani a hattyúhalált is, a szejsell-szigeteki bíró meg látványosan szart a fejére.

két támadó szellemű csapatból az lesz eredményes, amelyiknek jobb a védekezése. no, mi felálltunk öt támadó szellemű játékossal 4-4-2-ben, a védelmünket meg úgy járta át az a két-három hondurasi, mint fing a gatyát. középpályás labdaszerzés meg egyáltalán nem létezett, ha labdát kaptunk, az jobbára a hondurasiak meghiúsult támadásaiból esett.

a támadások. nyilván az is egervári "érdeme", hogy minden felépített attakot görcsösen be akartunk fejezni. néha az volt az érzésem, hogy az ötésfelesig akarjuk vinni a labdát, hogy utána valamelyik aranylábúnk a gólvonalról passzoljon a kapuba. bizonyára az sem tűnt fel senkinek, hogy a hondurasi kapus egy igazi lepke levente, a kapu felé guruló labdákat sem fogta mindig biztosan. ehhez képest egy távoli lövést, nem sok, annyit nem küldtünk felé, csak passzíroztuk befelé a labdát a rövidpasszokkal, amikből általában három sikerült egymás után.

ennyi már önmagában biztos vereség, emellé jön még, hogy a honduk mind életük meccsét fogták ki, simán ráküldhették volna negyvenről is, gulácsi azt is bevédte volna. mezőnyben összeszedettek voltak, remekül forgatták meg a széleket, távolra pontosan íveltek, a védelmük meg jól zárt. igaz, kettőnullnál már fetrengtek, mint a fürdőskurva, de ezt már a modern labdarúgás számlájára írjuk.


urak! honduras is megtanult focizni.

23:41 - guLi

komment

2009. 09. 27.

az.

13:14 - guLi

komment

2009. 09. 26.

a magyar emtíví eddig is végtelen profizmusáról volt híres, ha az esti szausz park részekről volt szó, de ma überelték tenmagukat.

mert ahhoz már hozzászokott a hülyenéző, hogy teljesen randommód következik egymás után a két epizód, ami a gyakorlatban jelentheti azt, hogy egy kilencedik évados rész után simán jöhet egy első évadbeli, de azt is, hogy egy folytatásos epizódnál még a legkisebb remény sincs arra a luxusra, hogy a második rész következzen az első után.

na, de ma...

ma, tizenegytől egy háromrészes epizód középső részét (képzeletfölde 2.) szedték elő. nyitásnak.
végignéztem, mert jó, aztán, gondoltam, úgyis valami tök mást adnak majd, zsákbamacskát meg nem kaphatok. vége a résznek, rövidreklám, majd a főcím után elkezdődött...

...a képzeletfölde első része.


logikusbazmeg, logikus.

23:45 - guLi

komment

2009. 09. 25.

- háló!

- nem a purci úr küldte véletlenül?

- miből gondolod?

- megérzés.

 

isten nyugosztaljon, csöpi.

17:20 - guLi

komment

2009. 09. 23.

"A magyar felsőoktatás világszínvonalú"

- Szabó Gábor, a Magyar Rektori Konferencia elnöke az Inforádió délelőtti műsorában.

00:40 - guLi

komment

süti beállítások módosítása