HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2009. 12. 01.

ez annyira gyönyörű, hogy egy az egyben iderakom.

Egy másfél évvel, és egy három hónappal ezelőtti mérkőzésről szeretnék érdeklődni. 2008 októberében Szlovákiával játszottunk az Alpok-Adria-kupában, emlékszik a mérkőzésre?

Wilco van Buuren: Igen, emlékszem, kikaptunk 4-1-re.

Úgy tudjuk, a mérkőzés előtt a csapat kapusát, Somodi Bencét felhívták telefonon, és megpróbálták rávenni, hogy játsszon vereségre.

Wilco van Buuren: No komment.

Tudott róla, hogy megpróbálták megvesztegetni a csapata játékosait?

Wilco van Buuren: No komment.

Hogy játszott a csapata azon a mérkőzésen? Az MLSZ honlapján a szlovákok két gyors csatárát emelte ki, de a magyarokról kevés szót ejtett. Elégedett volt a csapata teljesítményével?

Wilco van Buuren: No komment.

Engem csak az érdekelne, miként vélekedett a csapat játékáról, mint a válogatott vezetője?

Wilco van Buuren: No komment.

Úgy érzi, hogy annak ellenére, hogy már nem az MLSZ alkalmazottja, érdekeket sértene azzal, ha válaszolna a kérdésekre? Mondta önnek valaki, hogy ne válaszoljon az ilyen természetű kérdésekre?

Wilco van Buuren: Nincs mit mondanom a témáról. Viszonthallásra.



púposodik ez is...

22:31 - guLi

komment

2009. 11. 30.

esküszöm, hogy nem szándékoltan akarok itt cigányblogot vezetni, de óráról-órára olyan hírek jönnek, hogy az agyam eldobom.

napi evangélium:

"A bíróság határozatában megállapította, hogy a cigány etnikai kisebbséghez tartozó tanulókat az oktatási intézményben jogellenesen elkülönítik, és hátrányosan megkülönböztetik őket. Utóbbit akkor, amikor olyan oktatást biztosítanak számukra, hogy az önkormányzati fenntartásban működő, normál tantervű iskolákhoz képest magasabb az évfolyamismétlések száma, a tanulmányok abbahagyásának aránya és a hiányzás, ugyanakkor alacsonyabb az országos kompetenciamérés során elért eredmény és a továbbtanulók aránya."

előttem van egy átlagos nap ebben az iskolában. a tudásra éhes purgyék tömött sorokban szaladnak a tantermekbe háromnegyed nyolcra, ahol aztán egyenes derékkal, összpontosítva, poroszos fegyelem mellett megkezdik aznapi tanulmányaikat. beviharzik a tanerő, aki - a nap folyamán kollégáival - következetesen értelmezhetetlen, rossz tananyagot oktat nekik, ráaásul gyors tempóban is, így akárhogy igyekeznek a lurkók, mindig egyeseket visznek haza az aggódó szülőknek. sőt, mivel a tananyaggal sokan egyáltalán nem képesek haladni, ezért ők - hatalmas áldozatot vállalva - sokszor kimaradoznak az iskolából, hogy ezzel is több figyelemhez segítsék azon diáktársaikat, akik jobb képességűek.

magam előtt látom azokat a nemcigány szülőket is, akik rendetlen gyermekeiket ebbe az iskolába szeretnék íratni, hogy az ottani leendő diáktársaiktól rendet és fegyelmet tanuljanak. nemes szándékukat azonban az iskola vezetése szabotálja; tömegével utasítja vissza a kérvényeket, ezáltal is tudatosan szítva az ellentétet magyar és cigány között.

szerencsére vannak olyan, az igazság mellett elkötelezett, hiteles szervezetek, mint az esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek alapítvány, akik - bár az iskola bezárását sajnos nem tudták elérni - eltökélten harcolnak az ilyen, országunk békéjét bomlasztó intézmények ellen.


és igen, én megnyugodtam. végre látom, hogy a magyar igazságszolgáltatás a lehető legjobban működik, pártatlan ítéleteivel egy új, szebb magyarország alapjait rakják le.


ujjé!

18:23 - guLi

komment

2009. 11. 30.

Gyenei Márta szociológus, a Corvinus egyetem egykori tanára egy alföldi faluban vizsgálódva a családi pótlék és a szegények gyerekvállalása között talált összefüggést. "Nem lehet nem szembenézni azzal a ténnyel, hogy egyre többen születnek azért, hogy segítsenek eltartani a családot. Őket hívjuk stratégiai gyerekeknek, mert részét képezik egy háztartási stratégiának, melynek célja a túlélés" - írta 1998-ban megjelent tanulmányában.


ma még közönséges szobafasisztának bélyegzik meg azt az embert, aki ki meri mondani, hogy a cigányság egy jelentékeny rétege pénzért szül gyereket. sokat.

beszélhetnénk a téma morális vetületéről, nevezetesen, hogy milyen jogon vállalnak felelős gondolkodású, felnőtt szülők gyereket a nyomorba. milyen alapon szülnek ötödik gyerekre hatodikat, ha már a harmadiknál is tudták, hogy a vakolatlan házukban nincs ivóvíz, fűtés, villany? a kérdés persze álszent, mind tudjuk, hogy nem véletlenül születik a hatodik. stratégiai gyerekek.

hogy asszisztálhat ehhez az állam? hogyan bólinthat rá a pénzkereseti gyermekszülésre? miért nem volt képes húsz év alatt egy fenntartható segélyezési politikát végigvinni?

álszent félmegoldás a jelenlegi segélyezési rendszer hozadéka, vagy tudatos tervezés eredménye az egész? erre is, arra is vannak válaszok.

de azalatt, amíg a derék, urbánus pesti zsurnaliszták forradalmi újságírásukkal a politikai korrektség bástyáit döntögetik, szépen, komótosan megemeli a szar a szőnyeget: az általános iskolákban 50% fölé emelkedik a cigány tanulók száma.

ahogy ez a környékbeli iskolákban már meg is történt.

de az is tényként kezelendő jóslat, hogy diósgyőr-vasgyár történelmi városrészéből, tíz éven belül közönséges gettó lesz.

természetesen ez az ország többségét nem fogja érdekelni egészen addig, amíg egy pesttől kellően távoli megyében történik.


mert eddig minden rendben...

...eddig minden rendben...

...eddig minden rendben...

01:25 - guLi

komment

süti beállítások módosítása