HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2009. 02. 11.

a révedő.

"Összeverték a világ nyolcadik legszexisebb nőjét"
boon.hu

abban az időben, amikor a petőfin még működött a közszolgálatiság

és nem egy péterfybori-összes volt a műsorstruktúra. én amúgy elhiszem, hogy sok fiatalt sikerült lekapcsolni az értelmetlen umc-umc zenékről, és áthangolni az indire, de ez közel sem közszolgálatiság. ha én kijelölök huszonharminc egykaptafás bandát, aztán a dalaikat rotálva megnyerem a célközönséget, azt a jobb helyeken kereskedelmi rádiózásnak hívják, nálunk meg ezt akarják az adófizető torkán letolni, úgy, mint fiatalos közmédiumot.
de ha holnaptól a petőfin egyaránt lesz hallható másfél, extreme noise terror, high on fire, vagy akár charles mingus (és nem csak a koncentrált kispál-diszkográfiát játszó harmincipszilon), vagy ha valamelyik szerkesztőben újra testet ölt
john peel, befogom a pofám

létezett egy olyan műsor, hogy komolytalan. rendszeres vasárnap délelőtti rituálém volt éveken keresztül, hogy az át-, vagy át nem mulatott szombat este után az ébredés mindig pontban 8:44-kor ért, köszönhetően az én drága siemens rádiós vekkeremnek (ami, ha jól meggondolom, már általános alsós koromtól a sajátom, tehát minimum 10-15 éve szolgál flottul).

tehát 8:44, még éppen lezajlik valami folklórmuzsika az előző műsorból, aztán háromnegyedkor a szabadság harangjaira elindul a sporthíradó, egészkor rövid hírek, utána pedig megindul az egyórás agymenés.

ha a hat python, pályájuk csúcsán beszabadult volna a magyar rádió archívumába, valami ilyesmit kerekítettek volna; ami raktáron fellelhető volt hülyeség, azt mind előbányászták lengyel nagy annáék, csináltak hozzájuk brutális felkonfokat, aztán a kész anyagtól garantáltan röhögve indult a vasárnap.

rádiókabaré?! hagyjukmár...

aztán a petőfi hangtárából sokszor mentettem ki gyöngyszemeket csipás szemmel. ilyen volt például az első harvester ep-n hallható kazal lászló etűd, de az alábbi korlenyomat is, amit akár peter cook is írhatott volna, ha jó helyre születik, jó időben.

prehistoricisms.

00:33 - guLi

komment

süti beállítások módosítása