HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2010. 12. 24.

mindenki tökéletesen elélvezett ettől a videótól. faszbúkon, kommenteknél, indexen, mindenütt. szerintem szar. meg is mondom, miért.

kezdjük ott, hogy egyetlen eredeti, kútfőből felhozott ötlet nincs az egész videó alatt. ha úgy tetszik, a get engaged folytatása akart lenni ez a szösszenet, azzal az apró szépséghibával, hogy amíg az egy jól összerakott, dinamikus, eredeti ötlet alapján megcsinált videó volt, addig ez egy olcsó kínai másolat, következésképpen szar. amatőr, modoros színjátszással, koncepció nélküli vágásokkal (az egyik pillanatban barlangfürdő, mire kimásznak a vízből egerszalók, a hajmosás után a duna mellett mászkálnak, fél perc múlva meg pécsett).

több helyen írták, hogy a középtempós népiteknó aláfestés szintúgy kapufa, kihúzza a klip alól az összes dinamikát, se túl lassan nem történhetnek jelenetek (elszállós, ambient részletek, lásd ciprus imázsvideóit), se túl gyorsan (pörgős vágások, partihangulat sötöbö). maga a dal sem változik túl sokat, ugyanazt a témát viszi kifulladásig. hét és fél perc után az ember már nyárson forogva szeretné látni azt a kurva levélhordó madarat.

ja, igen. hét és fél perc. nincs olyan külföldi, aki ezt presszió nélkül végignézi. és még csak nem is azért, mert egy imázsvideónak rövidnek, velősnek, dinamikusnak kellene lennie, hanem mert az egész teljesen érdektelen egy hazánkkal semleges (vagy semmilyen) viszonyt ápoló külföldinek. pont annak, akinek ezt a videót szánták.

nekünk, magyaroknak biztos nyaldossa az önérzetünket, hogy a huszadik században mennyi fasza feltalálónk volt, mennyi remek találmányt adott ez a csepp ország a világnak. de könyörgöm, hát mennyire releváns ez egy turisztikai videóban?! hát hol érdekli egy ideutazó angolt, litvánt, burkina fasoit, hogy kodály-módszer, gömböc meg fényáteresztő beton?! súgok: sehol. szarnak bele a fényáteresztő betonba.

az ideutazót az érdekli, el tudja-e tölteni a szabadidejét jól, vannak-e fasza látványosságok az országban, kedvesek-e az emberek. sajnálatos, hogy ezt nem sikerült max három percbe sűrítve, ömlengés és modoros neomagyarkodás nélkül megcsinálni.

 

na, csak gondoltam, ezt megosztom. boldog kareszt neked, a zenés listát meg majd összecsapom a két ünnep között.

egyél kalács't, szia.

11:49 - guLi

komment

süti beállítások módosítása