HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2011. 04. 27.

csak egy pár mondatban 'patáról, merthogy ez egy cigányozós blog, ugye.

három szép, egyben nyomorúságos évet töltöttem el ezen a gyönyörű mátrai vidéken, közvetlenül a szomszédos faluban, 'tarjánban (hogy mitől a kettősség, azt egy sör mellett bárkinek). a három év alatt mindig rácsodálkoztam, milyen rendszerető, békés és befogadó népség a tarjáni, és hogy mennyire vigyázott a falu természeti és épített értékeire annak ellenére, hogy ott se vetette fel a pénz az embereket.

azon is mindig csodálkoztam, hogy a faluban nem voltak cigányok. ellenben ha 'patára, vagy 'orosziba átment az ember, rögtön látta, hogy ott meg voltak.

biztos szarabb volt ott a gdp, vagy ilyesmi.

a jelenlegi helyzet viszont abban is különösen elgondolkodtató, hogy mennyire szimbiózisba kerültek a különböző megélhetési emberek. a megélhetési uszító megtartja/növeli a táborát az "ismerd meg magyarországot" című társasjátékkal, a megélhetési rettegő nemzetközi médiafigyelmet és exodust kerekít egy csillebérci táboroztatásból, a megélhetési belügyminiszter bíróság elé citálja a jobbosokat terepszínű nadrág miatt, sasszézik egy kört a cigánysoron, majd közli, hogy minden rendben, a megélhetési gyurcsány tovább fúrja magát a maszop-elnökségig, a megélhetési balliberális pesti jogvédő pedig - jó szokásához híven - izomból nácifasisztázik a fészbúkon, kitelepítést szervez, sőt, a jövő héttől örökbe is fogad egy-egy purgyét.


ja, nem.

19:02 - guLi

komment

süti beállítások módosítása