HTML

vinszi, emberbarát. †
imi, szakállas. †
balázs, esztergás.
pándi, roksztár.
zöld, zöld. †
grafit, hegyes.
grafit, kvlt.
labanc, holt. †
tamás, fotoboltos.
rovó, muzikál. †
hazugság, napi.
interjú, blitz. †
ámbient, dárk.
ízlés, saját.
2010. 01. 10.

ja, és ha már szóba került moldova.

teljesen véletlenül épp ma kaptam kézhez a miskolcos könyvét. illetve könyveit, mert két kötet.

tíz oldalt olvastam el belőle eddig, de már látom, hogy ez egy összecsapott, rosszindulatú fércmunka, pont olyan, amilyennek eddig mondták. amatőr borító, szarul tördelt oldalak és képek, elütések és helyesírási hibák stb.

a könyv végi képalbumot nézegetve pedig az a sejtésem támadt, hogy moldova szándékosan úgy válogatta össze, hogy a város összes mocskát, szutykát, sittjét, betonját mutassa, de kizárólag csak ezeket. a második kötetben látható fotósorozat után a nem miskolci olvasók biztos nehezen hiszik majd el, hogy ebben a városban még fehér emberek is laknak.

hozzátenném, jártam már egy-két magyar városban, és akármelyik megyeszékhelyről össze tudok szedni ennyi szart, majd albumba rendezni, de moldovának valamiért fontos volt, hogy az amúgy sem túl pozitív miskolc-képet még tovább rombolja.

a fotók minősége egyébként a szánalmasan szar kategória, low-end digitális kamerával való művészieskedés, amatőr vakuhasználat, mindennemű kreativitást mellőző foshalom.

még annyit, hogy a bevezetésben elmondja, mennyire nehezen szülte meg ezt a könyvet, szorította az idő, meg hát igazából nem is akarta elvállalni, de nem volt épp könyvötlete, ezért kapóra jött káliék felkérése. de nagyon megszenvedett vele.

kár volt.

20:14 - guLi

komment

2010. 01. 10.

megkapta már ez a blog több helyről is, hogy cigányozik. ez egyébként mindig elszomorít, meg is mondom, miért.

akárhányszor foglalkozom a cigánytémával, alapvetően mindig a féltés vezérel. ezt most vagy elhiszi valaki, vagy nem. mindenesetre a cigányozós, sőt, rasszista címkét eddig kivétel nélkül baloldali beállítottságú emberek mondták rám, meg a blogra. ez nem véletlen: a mai magyar baloldal nyomokban baloldaliságot tartalmazó oldal zseniálisan elsajátította a rasszistafasisztázás művészetét, és a saját véleményétől akár csak egy kicsit is elütő megoldási javaslattal előállókra csuklóból képes ráhúzni. hasonló ez a zsidók antiszemitázásához. aduász.

például valamelyik nap apám egy vita hevében már egyenesen arra szólított fel, hogy lépjek be a gárdába. holott én csak azt mondtam, nekik is ugyanúgy joguk van képviselni a politikai véleményüket (legyen az akármekkora hülyeség), mint mondjuk a demokratikus chartának, vagy a habzószájú kommunista moldovának. legalábbis egy polgári liberális demokráciában így kellene működnie a dolognak.

nehéz dolog olyan emberek jogaiért kiállni, akikkel az ember nem vállal közösséget, mert előbb-utóbb úgyis összemossák a védenceivel. hacsak nem fűz minden mondatához szánalomkeltő mentegetőzéseket. én nem fogok.

na, és akkor következzen a mai cigányozás, amelyet a szélsőséges nézeteiről ismert hvg.hu jegyez. olvassátok.

18:39 - guLi

komment

2010. 01. 09.

az elmúlt pár évben volt már itt pár szó a vasgyárról, és mindannyiszor felmerült bennem, hogy aki életében nem tette be oda a lábát, annak még közelítő fogalma sem lehet erről a városrészről.

a történelméről dióhéjban annyit, hogy a kiegyezés utáni évben kezdték el építeni a kolóniát, elkészülte után a monarchia legszebbjének tartották. aztán lefolyt pár liter víz a szinván, a gyár lassan kivérzett, a kolónia maradt. és maradni is fog. legfeljebb pár év múlva gettónak hívják majd.

ez utóbbit alátámasztandó, interaktív városvezetésre invitállak a bónponthu jóvoltából. jó szórakozást!

17:10 - guLi

komment

2010. 01. 08.

ja, és természetesen az új fear factory lemez szar. mily' sajnálatos.

19:22 - guLi

komment

2010. 01. 08.

napi marketing-fájdalom:

jaj.

tehát. van ugye a fear factory, ami ilyen ipari zenét játszik. és van az új lemezük, a kreatív nevet viselő mechanize. és akkor úgy, hogy mechanize, mechanikus, ipari, indusztriális... ööö... SZERSZÁMOSLÁDA! ezaz.

van benne faszán collstokk, ácsceruza, kalapács, meg digipak-lemez, poszter, matrica. bomba ötlet, tényleg.

a 66,66 eurós árat már nem is kommentálnám, ha nem baj.

19:21 - guLi

komment

2010. 01. 06.

azt pedig már most ki merem jelenteni, hogy a húsztízes év egyik legnagyobb felfedezése az a.j.k.s. nevű lengyel keresztényellenes hardcore rap csapat: kurwagonosz, elit hangú emszík, ottománul fröcsögő, polákul taglalt dalszövegek, valamint olyan alapok, amiket kb. tíz éve nem hallottam hiphápban utazó bandától.
ízelítő:

dzięki chłopcy.

03:05 - guLi

komment

2010. 01. 05.

és akkor most egyszerre: koszos zsidó, koszos zsidó, koszos zsidó.


a politikai korrektség ellen az esélyegyenlőségért című rovatunkat látták, salom.

00:46 - guLi

komment

2010. 01. 04.

"anno 2005", vol.2

 

21:02 - guLi

komment

süti beállítások módosítása